Σητεία

Η Σητεία βρίσκεται στην Κρήτη στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος με φήμη σε ολόκληρο τον κόσμο. Bρίσκεται στον Νομό Λασιθίου και πιο συγκεκριμένα στο βορειοανατολικό του τμήμα. Στο δεξί άκρο της πόλης δεσπόζει το κάστρο της Καζάρμας. Η Σητεία διαθέτει Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο με πλούσιες συλλογές καθώς και ένα εκθετήριο κρητικών προϊόντων. Οι μονές και οι εκκλησίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Κρήτης με κάθε μία από αυτές να διακρίνεται για τη σημασία της και να βρίσκονται στο επίκεντρο της επίσκεψης των νέων φίλων που έρχονται να γνωρίσουν τη Σητείας. Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι: Μονή Τοπλού,Μονή Καψά, η Μονή Παναγίας Φανερωμένης

Η Σητεία που είναι γνωστή για τον φυσιολατρικό και εναλλακτικό τουρισμό της προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές διαδρομές στα φαράγγια της ( του Ρίχτη , των Χοχλακιών) αλλά και στις καταγάλανες παραλίες της . Σε κοντινή απόσταση από τη Σητεία βρίσκεται το μοναδικό φοινικόδασος της Ευρώπης το Βάϊ . Παραλίες όπως η Ερμούπολη, ο Κουρεμένος, ο Ξερόκαμπος περιμένουν τον επισκέπτη για ήρεμες , ποιοτικές και αξέχαστες διακοπές. Με τόσο μεγάλη ακτογραμμή φυσικό είναι να υπάρχει η δυνατότητα τόσο στους επισκέπτες όσο και στους ντόπιους να απολαύσουν τη θάλασσα μέσα και από άλλες δραστηριότητες εκτός από την κολύμβηση. Κάποια προτεινόμενα σπορ είναι: windsurfing, ιστιοπλοΐα, καγιάκ, ψάρεμα και καταδύσεις.

Εδώ θα ανακαλύψετε την αγνότητα των προϊόντων της μεσογειακής ζωής. Το περίφημο και διεθνώς πολυβραβευμένο λάδι της επαρχίας που βγαίνει από τις λιανοελιές και ο τοπικός οίνος Σητείας κλείνουν όλη την εμπειρία του παλιού παραδοσιακού παραγωγού με την ποιότητα, τη νοστιμιά, την καθαρότητα και τη απολαυστική γεύση και την υπέροχη χρωματική αίσθηση που προσφέρουν.Επιπλέον, αν θέλετε να απολαύσετε την πιο φρέσκια δημιουργική Κρητική κουζίνα, δεν χρειάζεται να απομακρυνθείτε. Γεύσεις αγνές που έρχονται από τα πανάρχαια χρόνια μπορεί ο καθένας να συναντήσει ακόμα στις πολλές και γραφικές παραλιακές ταβέρνες ή στα καφενεία των χωριών σε όλη την επαρχία.

vai sitia